Profiel

‘De Weerkaatsing’ is opgericht door Marloes Hagendijk-Roos. In 2004 heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) afgerond. Werkervaring heb ik in de gehandicaptenzorg, kinder- en jeugdpsychiatrie en de jeugdzorg. Na mijn studie heb ik een aantal jaren als pedagogisch medewerker gewerkt op een behandelgroep voor uithuisgeplaatste pubers. Daarna ben ik jarenlang werkzaam geweest als jeugdbeschermer in de gedwongen hulpverlening. Hier heb ik nauw samengewerkt met mensen uit de hulpverlening, het onderwijs en het pastoraat.

In 2009 ben ik de opleiding ‘Supervisie & Coaching’ aan de CHE gaan volgen. Vanaf dat moment geef ik supervisie aan studenten van de CHE en aan professionals in het werkveld. Verder heb ik een aantal jaren, als studieloopbaanbegeleider, voltijd en deeltijd studenten begeleid van de opleiding ‘Sociale Studies’ van de CHE.

Na het afronden van de opleiding ‘Supervisie & Coaching’  ben ik geregistreerd supervisor bij het LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Hierdoor is het mogelijk om  een supervisietraject bij de Weerkaatsing te verzilveren voor registerpunten voor o.a. de registratie bij Stichting Kwaliteitsregeister Jeugd.
Ook ben ik aangesloten bij Supervisorenpraktijk.nl

Mijn stijl van supervisie geven is: oprecht betrokken, eerlijk, oplossingsgericht, positief bekrachtigen van wat goed gaat, leren leven vanuit je bezieling, regie in eigen hand, spiegelen, bemoedigen en niet onbelangrijk: humor! Kortom; binnen de supervisie is er ruimte voor een lach en een traan.

Ik maak graag gebruik van verschillende methodische modellen en creatieve werkvormen. Daarmee probeer ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij je leervraag.